Ozonrenare / luftrenare med ozon

Ozongeneratorer, ozonaggregat, ozonmaskiner, ozonrenare eller luftrenare med ozon är olika sätt att benämna produkter som använder ozon för att eliminera dålig lukt. Ozon kan få bort de flesta typer av dålig lukt, Ozoneair erbjuder säkra och effektiva produkt för renare luft utan dålig lukt.

Ozonrenare – en ozongenerator

En ozongenerator är en maskin som genom kraftiga elektroniska urladdningar med ultraviolett strålning slår sönder syremolekylerna som vi andas, vilka består av två syreatomer. De ensamma syreatomerna, så kallade syresinglar, går sedan samman med syremolekylerna i luften  och bildar ozon, som består av tre syreatomer.

Lukter som ozon kan ta bort

De flesta dåliga lukter går att få bort med hjälp av ozon. De vanliga dåliga lukterna som våra kunder använder våra ozonrenare till är:

 • mögellukt
 • unken lukt
 • röklukt
 • impregneringslukt
 • urinlukt
 • brandlukt
 • lukt från husdjur
 • kemisk lukt
Ozonrenare med ozon

Vad behöver jag tänka på om jag vill rena luften med ozon?

Det du behöver vara medveten om är att ozon är ett ämne som man ska vara försiktig med. Ozon kan vara en farlig gas i för stora mängder därför ska man alltid följa instruktionerna för en ozongenerator. Ozoneairs ozongeneratorer är utrustade med en unik teknologi, oscillerande intervaller, för att behandlingarna ska vara säkra och för att eliminera risken för att ozonet reagerar med restprodukterna som då kan resultera i ämnen som är omöjliga att få bort. 

Förberedelser inför en ozonbehandling

Du behöver också förbereda utrymmet som ska behandlas genom att:

 • ta bort växter och husdjur från utrymmet som ska behandlas. 
 • stänga dörrar eller hänga upp byggplast om det saknas dörr.
 • täpp till eller tejpa över springor vid dörrar och fönster.
 • täcka över frånluftsventiler.
 • öppna luckor, garderober och skåp för att ozonet ska komma åt ordentligt. 

Det här händer efter en ozonbehandling för att rena luften

Det ozon som inte reagerar med andra ämnen faller sönder av sig själv och återgår till formen syre. Det är därför instruktionen vid en ozonbehandling är att vänta i två timmar innan man går in i utrymmet som har behandlats. Efter två timmar kommer i princip allt ozon att ha återgått till syre. Du kan känna en svag kemisk, fräsch lukt som dröjer sig kvar. Det är inget farligt och du kan med fördel vädra ut lukten efter att behandlingen är klar. 

Ozoneairs luftrenare utrustade med unik teknologi

Ozoneairs unika teknik i luftrenaren med oscillerande intervaller är en säkerhetsåtgärd som säkerställer att nivåerna av ozon aldrig blir för höga. Intervallerna gör också att det blir en jämn nivå av ozon i hela utrymmet som behandlas. Dessutom motverkar det skador som kan uppkomma när ozon reagerar med redan nedbrutna ämnen, vilket kan resultera att illaluktande ämnen och syror uppstår som är omöjliga att bli av med. Detta är ett problem som kan uppkomma med konventionella ozonmaskiner. 

Produkter från Ozoneair

Ozoneair har tre storlekar på ozongeneratorer. Du väljer storlek baserat på hur stort område du vill behandla. Alla Ozoneairs produkter kan användas flera gånger, du kan använda alla våra ozongeneratorer i upp till 4000 timmar. Det går med andra ord att använda samma ozongenerator till många olika utrymmen under flera olika tillfällen. De två största ozonrenarna kan dessutom fyllas på och användas om och om igen.

Vanliga frågor om luftrenare med ozon

Hur lång tid tar det att rena luften med en ozonrenare?

Det beror på hur stort utrymmet som ska behandlas med ozonrenare är och hur bra man har isolerat utrymmet. Riktlinjer är att det tar mellan 1-12 timmar, och ett utrymme på ungefär 30 kvm tar cirka två timmar. Det är viktigt att inte överskrida behandlingstiden för att utföra en säker luftrening. 

Hur köper jag en ozonrenare från Ozoneair?

Ozonrenare från Ozoneair beställs direkt från vår hemsida. Vi skickar varan första helgfria vardagen efter beställning och meddelar dig när ozonrenaren har lämnat vårt lager. Efter det tar det vanligtvis mellan två till tre arbetsdagar för varan att nå dig. Frakten till ditt närmsta ombud bjuder vi dessutom på, så det tillkommer ingen fraktavgift när du har lagt din beställning. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig. 

Vad är ozon?

Ozon är ett naturligt ämne i form av en gas som består av tre syreatomer. Föreningen med de tre syreatomerna är en så kallad instabil förening som lätt reagerar med andra föreningar. Ozonets kemiska formel är O3, alltså tre syreatomer. Syre har den kemiska beteckningen O. Det syre vi andas är syrgas som består av två syreatomer och har den kemiska formeln O2.  Köp Ozonrenare från Ozoneair

Ta bort mögel och lukter ur alla typer av utrymmen med en av våra effektiva ozonrenare. Hitta den som passar just dina behov. Du väljer lätt modell utifrån hur stort utrymmet är som du vill sanera från dålig lukt och mögel.