Välj rätt ozongenerator att köpa

Välj rätt ozongenrator för dina behov

För att få bästa möjliga resultat av ozonbehandling i ditt hem, är det viktigt att välja rätt ozongenerator. Här är en översikt över de olika modellerna Ozoneair Clean 30, 60 och 120, samt rekommendationer för när de är mest lämpliga att använda.

Ozoneair Clean 30 ozongenerator

Clean 30: För de mindre utrymmena

Är ditt problem mer lokaliserat till ett specifikt, mindre rum? Då är Clean 30 din bästa vän. Denna modell är utformad för mindre utrymmen och passar perfekt för att sanera enstaka rum.

Ozoneair ozongenerator Clean 60

Clean 60: Anpassad för mellanstora utrymmen

Om du har större utrymmen att rena är Clean 60 ditt bäst val. Denna ozongenerator är utformad för att hantera utrymmen upp till 60 m2. Om du har en öppen planlösning, till exempel där vardagsrum och kök sammanhänger, eller om du önskar sanera flera rum på en gång kommer Clean 60 att leverera bra resultat.

Ozongenerator Pro

Clean 120: Kraften för stora utrymmen

För de allra största utrymmena i ditt hem, finns Clean 120. Denna modell är vår mest kraftfulla och kan hantera utrymmen upp till 120 m2. Det kan vara hela ditt hem, en stor vind, eller en rymlig källare. När du behöver behandla stora områden är Clean 120 troligen ditt bästa val.

Rätt ozongenerator för dina behov

Denna högkvalitativa, svenska ozongenerator producerar en gas som bryter ner luftföroreningar. Till skillnad från konventionella rengöringsmetoder når den djupt in i inredning, mattor, golv och väggar. Även rökskadade rum luktar fräscht igen.

Så väljer du rätt modell

Bilen stinker av gammal tobaksrök, fritidshuset luktar unket och källaren präglas av en mögellukt som sprider sig i villan. Oavsett lukt får du bort den med ozon.

Men hur väljer jag rätt storlek på ozongeneratorn?

Det finns tre storlekar av Ozoneair ozongenerator: minsta modellen Ozoneair GO, mellanmodellen Ozoneair PLUS och största modellen Ozoneair PRO. Läs Elons köpguide om ozongeneratorer

Perfekt för båten, bilen och enstaka rum

Om luktproblemet är koncentrerat till ett mindre utrymme – som enstaka rum, en båt, husvagn, bil eller husbil – då räcker det med en mindre ozongenerator. Den minsta modellen Ozoneair GO behandlar ytor upp till cirka 30 m2.

Utgå från hemmets största öppna yta

Är du drabbad av lukt som sitter i hela huset, på vinden eller i källaren, eller i andra utrymmen större än 30 m2?

Då ska du välja mellanmodellen Ozoneair PLUS eller den största Ozoneair PRO.

För att behandlingen ska bli så smidig och effektiv som möjlig bör du ha en maskin som klarar den största öppna ytan. Har du öppen planlösning i ditt hem är det oftast kök, vardagsrum och hall som hänger ihop.

  • Om hemmets största yta är mindre än 60 m2 räcker det med mellanmodellen Ozoneair PLUS.
  • Om hemmets största yta är mer än 60 m2 bör du välja största modellen Ozoneair PRO som sanerar ytor upp till 120 m2.

Sammanfattning:

  • Ozoneair GO: Upp till 30 m2. För enstaka rum, bilar, båtar, husvagnar. Väger 2,9 kilo.
  • Ozoneair PLUS: Upp till 60 m2. För medelstora rum, krypgrunder, bilar, båtar, vindar. Väger 4,5 kilo.
  • Ozoneair PRO: Upp till 120 m2. För sanering av hela hus och lägenheter. Väger 6,3 kg

Hela hemmet eller rum för rum?

Vad är då bäst – att sanera hela hemmet på en gång, eller rum för rum?
Båda metoderna har sina fördelar.

Att sanera hela huset eller lägenheten är praktiskt. Du behöver bara vara borta från hemmet vid ett tillfälle, sedan är behandlingen klar. Det kan också vara fördelaktigt om du drabbats av mögel. Då dödas alla mögelsporer vid samma tillfälle, och risken att de sprids mellan rummen minimeras.

Behandlar du enstaka rum blir behandlingstiden kortare. Du kan vara fleibel och välja när det passar bäst att ta nästa rum. En annan fördel är att du kan flytta blommor (som inte mår bra av ozon) till ett angränsande rum, och slipper ställa dem utanför hemmet.

Viktigt tips: Tänk på att ”sluta” utrymmet som ska saneras så noga som möjligt. Stäng fönster och dörrar och tejpa gärna för dörrposter och fönsterkarmar. Om ozon sipprar ut ur rummet blir behandlingen inte lika effektiv.

Hur många gånger kan jag sanera med Ozoneair ozongenerator?
Den räcker för cirka 1000 behandlingar, motsvarande 4000 driftstimmar. De två största är dessutom påfyllningsbara, du köper till nya syreplattor och maskinen är redo för ytterligare 1000 behandlingar.

Luktborttagare som oskadliggör mögel, bakterier och allergener

Du kan sterilisera ett rum helt och hållet med det koncentrerade ozonet som genereras av denna ozongenerator. Bakterier, mögel och allergener överlever inte så höga koncentrationer av ozon.

Luktborttagaren fungerar även på mögel som är djupt förankrat i ditt byggmaterial. Du behöver dock sanera möglet och åtgärda grundproblemet. 

Automatisk optimering

En automatiserad funktion som helt eliminerar gissningar. Det gör det enklare att använda ozon än någonsin tidigare. Tryck bara på ”Start” och ozonaggregat kommer automatiskt att beräkna rätt inställningar beroende på utrymmets storlek.

Säker för plast, gummi och elektronik

Ozoneair använder en unik teknik som arbetar i oscillerande intervaller vilket gör behandling både skonsamt och oerhört effektivt. Det innebär att ozongeneratorn inte skadar något i ditt hem, inklusive gummi, plast och elektronik samtidigt som djupt sittande lukter lättare försvinner.

Använda ozonaggregat

Att använda en ozongenerator är det snabba, effektiva sättet att djuprena varje rum i ditt hem och ta bort dålig lukt permanent.

Om du någonsin haft problem med obehagliga lukter i ditt hem vet du hur svårt det är att bli av med dessa. Tobaksrök, rökskador från bränder och andra långlivade lukter kan hänga kvar i åratal. Ofta är lukten orsakad av förorening i väggar, golv eller inredning – som normal rengöring inte kan komma åt.

Det enda sättet att få bukt med detta problem är med en luktborttagande ozongenerator. Den producerar en gas som sjunker djupt in i inredning och byggmaterial och bryter snabbt illaluktande ämnen. Ditt rum kommer att lukta rent och friskt igen om några timmar – även om stanken varit överväldigande. Ozonaggregatet steriliserar rummet helt, så den dödar också mögel, bakterier och många vanliga allergener.

Luktborttagning med ett ozonaggregat behöver inte vara svårt. Principen är ungefär som för en mikrovågsugn: ställ in och tryck på start. Ozoneair ozongenerator är helt automatiskt vilket eliminerar gissningar helt! Det blir därmed enklare än någonsin att använda ozon. Tryck bara på ”Start”.

Köp Ozongenerator från Ozoneair

Ozoneair är den bäst säljande ozongeneratorn med över 35.000 sålda produkter på den nordiska marknaden. Köp deras ozongenerator idag.