Köpguide till ozongenerator – bäst i test och toppsäljare

Ozongenerator bäst i test 2022

Ska du köpa ozongenerator och vill veta vilken som är bäst i test? Då har du hittat rätt! 

En ozongenerator är en bra investering för dig som vill kunna rensa bort dåligt lukt på ett effektivt sätt i ditt hem. Den här typen av produkt använder ozon för att angripa den dåliga lukten.

Villanytt gjorde i juni 2022 ett stort test av ozongeneratorer och bäst i test blev Ozoneair. Kanske inte helt överraskande, då Ozoneair av många anses vara originalet bland ozongeneratorer på den Nordiska marknaden.

Köp testvinnaren här från 3990 kr

Ozongenerator Go

Ozongenerator Clean 30

Clean 30 är en liten, portabel och lättanvänd ozongenerator från Ozoneair. Perfekt för rengöring av fordon med cigarettrök eller luktborttagning i ett litet rum.

Ozongenerator Plus

Ozongenerator Clean 60

Clean 60 är en kraftfull ozongenerator från Ozoneair så att du kan göra rent på kortare tid. Använd den i enstaka rum, fordon, och andra lite mindre utrymmen.

Ozongenerator Pro

Ozongenerator Clean 120

PRO är den mest effektiva ozongeneratorn från Ozoneair. Den passar bäst för kommersiell användning och rengöring av stora ytor, som hela hus.

Vad är en ozongenerator?

En ozongeneratorn ska inte förväxlas med en luftrenare, som man använder i sitt hem samtidigt som man vistas där. Med den här typen av apparat fyller man hela rummet med ozon, vilket innebär att man absolut inte ska vistas där medan generatorn arbetar. Ozon har den egenskapen att den tar bort oönskad lukt, utan att skada vare sig inredning eller möbler. 

Ozoneair är en svensk ozongenerator, framtagen i Luleå, som är svårslagen när det kommer till effektivitet. När man städar på vanligt vis är ofta problemet att man inte kommer åt överallt. Det gör att om någonting ligger och skapar lukt och man inte kommer åt det, fortsätter det lukta.

Ozon är en gas som kan ta sig in i alla utrymmen, oavsett hus små dom är. Har man exempelvis ett hem som blivit angripet av mögel, tar sig ozonet in även under golvet och gör så att den dåliga lukten försvinner. 

Röklukt är ett annat exempel som kan vara svår att bli av med. Speciellt om man rökt inomhus, då sitter lukten kvar i textilier, gardiner och möbler. Ozoneair placeras mitt i rummet. Innan man startar ska man se till att alla fönster och all ventilation i rummet är stängd. Sedan startar man Ozoneair och lämnar så snabbt som möjligt rummet och stänger dörren efter sig. 

En annan fördel med just Ozoneair är att du kan knappa in storleken av ditt rum innan användning. Ozongeneratorn kommer då automatiskt att beräkna en lämplig tid för behandlingen baserat på volymen av ditt rum. Efter att behandlingen avslutats bör du vänta 2 timmar innan du går in i rummet. Det tar nämligen ett tag innan ozonet omvandlats till syre igen och du kan njuta av att andas friskt och fräsch luft igen. 

Så, vilka användningsområden finns det mer för en ozongenreator?

Vi har bara skrapat på ytan när det kommer till vad du kan använda Ozoneair till i ditt hem! Husdjur är ett exempel på vanligt förekommande orsaker till dålig lukt. Visst, dom är söta och mysiga att ha i sitt hem, men ett hem som luktar hund är inte alltid så trevligt. Använd en ozongenerator regelbundet och du slipper lukten. Mögel ger också dålig lukt, eller för att inte tala om impregnerat virke. Den här typen av virke avger en doft som lätt sätter sig i kläder och textilier. 

Har du en källare? Där luktar det inte allt för sällan lite unket. Är det någonting som en ozongenerator är expert på att avlägsna så är det just doften av unkenhet. 

Finns det överhuvudtaget några nackdelar med denna ozongenerator?

När vi tittar närmare på omdömen från kunder, ser vi att det är övervägande positiva omdömen. De fåtal negativa omdömen som finns gällande Ozoneair tar i princip upp samma nackdel, vilket egentligen inte har med själva produkten att göra. I vissa fall när man använder en ozongenerator, märker man att den dåliga lukten snabbt kommer tillbaka igen. När så är fallet, beror det oftast på att luktkällan är aktiv, det vill säga att ny dålig lukt snabbt produceras igen och blandas med luften i rummet. Då behöver man hitta andra verktyg för att bli av med den dåliga lukten och helt enkelt identifiera källan till lukten. 

En ozongenerator fungerar som bäst om den dåliga lukten långsamt har uppkommit i ett rum, eller om källan till den dåliga lukten inte längre producerar dålig lukt. Ett exempel kan vara om man har en öppen spis som man eldar i. Då kommer hela rummet till slut att lukta brandrök. Slutar man elda och startar en ozongenerator, kommer man inom kort kunna andas frisk och härlig luft i rummet igen. Mögeldoft är ett annat exempel på doft som kommer långsamt och där därför en ozongenerator ger bra resultat. 

Köp ozongenerator bäst i test till lägst pris

För dig som vill köpa en ozongenerator finns det alltså inte något alternativ som slår Ozoneair när det kommer till effektivitet och användarvänlighet. Den här ozongeneratorn är superenkelt att använda och den smarta displayen hjälper dig med alla inställningar som behövs. Vi rekommenderar alltit att man tittar på prisjämförelser och söker upp olika butiker på nätet, innan man slår till och köper sin produkt. Då ser man till att man får den bästa produkten till det bästa priset. 

Var också noga med att kolla vilka villkor som gäller för frakt, då dessa kan variera mycket från butik till butik. Det bästa är så klart om du kan få din Ozoneair hemkörd till dörren och om leveranstiden är så kort som möjligt.

Köp ozongenrator från Ozoneair

Ta bort mögel och lukter ur alla typer av utrymmen med en av våra effektiva luktborttagare. Hitta den som passar just dina behov. Du väljer lätt modell utifrån hur stort utrymmet är som du vill sanera från dålig lukt och mögel.