Ozoneair – varken bluff eller farligt

Ozoneair – för bra för att vara sant?

Många ställer sig just den frågan då det låter som en bluff att ta bort lukter så enkelt som Ozoneair påstår. 

Ozoneair är ett svenskt företag som utvecklat ozongeneratorer som tar bort dålig lukt och mögel. Huvudkontoret finns i Luleå och är rakt igenom ett toppmodernt företag som använder innovativ teknik för att komma åt ett gammalt problem. 

De första ozongeneratorerna från Ozoneair togs fram efter att grundaren Johan Lundberg i flera år haft problem med dålig lukt i familjens sommarstuga. Nu är Ozoneair ett företag som finns i 14 länder och som samarbetar med myndigheter, skolverket, polisen och många andra för att bekämpa dålig lukt.

Fördelar med ozon som luktborttagare

Den främsta fördelen med att använda ozon som luktborttagare är att det fungerar. Och ger ett permanent resultat. Den dåliga lukten försvinner och så länge du har eliminerat anledningen till att den uppkom så kommer du inte att ha problem med dålig lukt längre. 

En annan stor fördel med att använda Ozoneairs ozongeneratorer som luktborttagare är att det är helt naturligt. Det är med andra ord bättre för både dig, vår natur och vårt klimat än många av de rengöringsmedel som används vid sanering och städning. Ozon finns i vår atmosfär naturligt men kan också skapas på konstgjord väg genom att man med hjälp av elektriska urladdningar sammanför tre syreatomer till en ozonmolekyl. Tre syreatomer bildar tillsammans ozon, en gas som lätt reagerar med andra ämnen och ändrar deras kemiska sammansättning, vilket också tar bort den dåliga lukten som ämnena för med sig.

Är ozon farligt?

Det här är en högst relevant fråga som många ställer sig. Ozon är en farlig gas i stora mängder, men det är långt ifrån farligt om man använder Ozoneairs ozongeneratorer på rätt sätt. Alla våra generatorer har automatisk avstängning, du anger bara storleken på utrymmet som ska saneras och våra generatorer utför en behandling av rummet under så lång tid som behövs. Efter avslutad behandling låter du utrymmet som behandlats vara i två timmar, vilket är en väl tilltagen säkerhetsmarginal. Ozon som inte har reagerat med andra ämnen faller nämligen isär och återgår till formen syre. Efter två timmar kan ni utan problem gå in i det behandlade utrymmet. Möjligtvis dröjer sig en svag kemisk lukt kvar, men den är inte farlig och försvinner snabbt när man öppnar upp utrymmet.

Ozoneair bluff farligt

Är Ozoneairs produkter en bluff?

Det kan absolut låta som att Ozoneairs produkter är för bra för att vara sanna. Men faktum är att ozon är en av de vanligaste ämnena vi har för rengöring, och det är en viktig del i många av våra mest essentiella branscher. Till exempel används ozon för att rena vatten i vattenreningsverk, för att få bort restprodukter från besprutning på grönsaker och frukter samt för att bleka papper i pappersindustrin. Det är med andra ord en gas som används till de mest vanligt förekommande produkterna i våra liv.

Är det då en bluff att man kan få bort dålig lukt med hjälp av ozon?

Självklart inte. Vi tog kunskapen om hur ozon används i andra branscher och omvandlade det till en produkt som rengör luft istället för papper, vatten eller grönsaker. Självklart måste du dock ha rått bot på anledningen till att den dåliga lukten uppkommit. Ozon tar inte bort en fuktskada, även om den tar död på mögelsporerna från fuktskadan. Du måste med andra ord se till att huset eller utrymmet som fuktskadats inte angrips av ny fukt. På samma sätt som att man inte kan röka i ett utrymme som luktsanerats och tro att det inte kommer att lukta rök. 

Ozoneair – ingen bluff och inget farligt

Vi känner oss helt trygga med att säga att våra produkter är säkra och ger ett bestående resultat som våra kunder är mer än nöjda med. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar kring våra produkter. Du hittar också en mängd information på hemsidan Ozoneair.se.

Köp Ozongenerator från Ozoneair

Ta bort dåliga lukter ur alla typer av utrymmen med en av våra effektiva modeller. Hitta den som passar just dina behov.