Ozongeneratorer.se

Hur länge ska en ozongenerator användas?

Det beror på hur stort utrymmet är som behandlas och styrkan av ozongeneratorn som används. I själva verket är det svårt att säga exakt då vissa lukter sitter inträngda och kräver längre behandlingstid. Med en traditionell ozongenerator pågår behandlingen oftast flera dygn. Ozoneair däremot använder en automatisk optimering som själv föreslår den optimala behandlingstiden. Oftast räcker så lite som 2 timmar även för att få bort mycket inträngda lukter tack vare dess oscillerande intervaller som rengör på djupet.

Jag har ett helt hus som jag ska ozonbehandla, hur går jag tillväga?

För det första kan man behandla rum för rum med en svagare ozongenerator men det hänger mycket på om planlösningen tillåter det. I vissa fall kan byggplast användas för att avgränsa ett hus till mindre zoner som täcks in med en svagare ozongenerator.

Den andra metoden är att behandla hela huset, eller ett våningsplan åt gången med en kraftfullare ozongenerator.

Hur länge ska jag vänta innan jag beträder ett ozonbehandlat utrymme?

Ozon  är mycket instabilt och har en halveringstid på cirka 30 minuter. Nivåerna av ozon sjunker därmed mycket snabbt efter att ozongeneratorn är avstängd. Det rekommenderas dock att man väntar åtminstonen 2 timmar så att allt ozon hinner sönderfalla och att eventuella nedbrutna ämnen kan skingras i luften.